Over ons

Buiten in Enschede is een samenwerkingsverband van ondernemers en particulieren die gevestigd zijn in het buitengebied van Enschede. Alle deelnemers liggen aan of vlakbij Rondje Enschede. Het doel van Buiten in Enschede is om te laten zien wat er in de directe omgeving van Enschede te beleven valt.

Buiten in Enschede heeft allerlei verschillende deelnemers, waardoor een grote diversiteit aan activiteiten aangeboden wordt. De deelnemers zijn ingedeeld in een aantal categorieën, namelijk: Kunst en ambachten, Overnachtingsmogelijkheden, Sport en recreatie, Streekproducten, Tuin en decoratie.

Op initiatief van de gemeente Enschede is Rondje Enschede ontwikkeld, een fiets- en wandelroute van ongeveer 40 kilometer door het buitengebied van Enschede. De route voert door de groene omgeving van Enschede, en op en rond de route zijn de lokaties van de deelnemers van Buiten in Enschede aangegeven. De deelnemers zijn te herkennen aan bordjes met dit logo: 

 

 

 

De kaart met de route van Rondje Enschede, waarop ook de deelnemers van Buiten in Enschede staan aangegeven is te verkrijgen bij alle deelnemers, en bij de VVV in Enschede en Boekelo. Verder hangt bij elke deelnemer een kaart van Rondje Enschede, zodat u ook via de deelnemers verder op weg geholpen kunt worden.

 

Sociale media